מיקי שמו ממליץ על בראוניז עם שוקולד לבן
תאריך:
נושא: מאמרים בנושאים שונים


ספרו החדש של מיקי שמו, מבית "על השולחן", יוצא לאור בימים אלה. מיטב המתכונים של שמו מוגשים בגרסה ביתית, פשוטה וקלה לעשייה. מתנה נפלאה לחג לחובבי הבישול והאפייה.


השף קונדיטור מיקי שמו משיק ספר חדש בהוצאת "על השולחן", "מיקי שמו – המיטב" מהווה הצצה אל מאחורי הקלעים של רשת הקונדיטוריות ומציג את מבחר מאפים ומתוקים בגרסה ביתית, פשוטה וקלה לעשייה.

הספר, "מיקי שמו – המיטב", נפתח עם הניחוחות הנפלאים של מאפי הבוקר, ממשיך אל המולת הקניות שלפני שבת וערבי חג, נוגע בעולם הנוצץ של עוגות הוויטרינה ומציץ לתוך קופסאות העוגיות. עוגות קראנץ, עוגות מוס, בויוס, עוגיות פיקנטיות וגם בריושים, טארטים, מאפינס וכמובן מתכונים לקהל הלקוחות המיוחד, עוגיות ללא סוכר או גלוטן ומאפים דלי שומן.

שי לי ליפא אנג'ל, מתכונאית ומחברת ספרי בישול, ליקטה וערכה את המתכונים במיטב המסורת של בית "על השולחן" השמה דגש מיוחד על נגישות, הסברים מפורטים וטיפים, שהופכים את הספר לחוויה עבור חובבי האפייה והבישול. את הצילומים המעטרים את הספר צילם הצלם דניאל לילה מצלמי המזון המובילים בישראל. הצילומים מסייעים להבין ולעקוב אחר שלבי ההכנה של מתכונים, מתארים ומלווים את הקורא שלב אחר שלב, חושפים סודות והסברים בכדי להבטיח את הצלחת המתכון במטבח הביתי.

את "מיקי שמו- המיטב" ניתן לרכוש ברשת סטימצקי, צומת ספרים, בחנויות הספרים המובחרות, בחנויות המתמחות בציוד בישול וברשת הקונדיטוריות מיקי שמו. ניתן להזמין את "מיקי שמו-המיטב" גם באמצעות אתר האינטרנט של "על השולחן" www.hashulchan.co.il וכן במערכת המגזין בטל' 03-6488898 מחיר נקוב : 110 ¤
לקראת החג בסניפי קונדיטורית "שמו" ניתן לרכוש מארז מתנה של הספר ועוגה/עוגיות כשרים לפסח ב 140 ¤


בראוניז אגוזים ושוקולד לבן-מיקי שמו המיטב

בראוניז אגוזים ושוקולד לבן
מתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מתוך ספרו החדש "מיקי שמו- המיטב"
בהוצאת "על השולחן"


למתכון הקלאסי של בראוניז הוספתי אבקת אפייה, הורדתי מכמות הקמח והשוקולד והחלפתי את הביצים המוקצפות בחמאה מוקצפת. מה יצא? בראוניז יותר אווריריים מהגרסה הקלאסית עם טעם אגוזי נפלא.

חומרים לתבנית בגודל 25”35 ס"מ:
400 גרם חמאה רכה
400 גרם (2 כוסות) סוכר
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
1 כפית תמצית וניל
210 גרם (11/2 כוסות) קמח
2 כוסות אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
50 גרם שוקולד צ’יפס מריר
100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
קורט מלח

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. מצננים היטב, חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. טיפ מומלץ לקרר את הבראוניז כשעה במקרר לפני החיתוך. זה גם הרבה פחות מלכלך.







כתבה זו מגיעה מאתר... דוסילנד - זזים מהבית
http://www.dosiland.co.il/html

הכתובת לכתבה / מאמר היא:
http://www.dosiland.co.il/html/modules.php?name=News&file=article&sid=525