דוסילנד - זזים מהבית
  • ראשי
  • לוח אירועים

תפריטים כשרים מיוחדים לתשעת הימים

לרגל חודש אב, שבו נהוג להמנע מאכילת בשר, מציעות מיטב המסעדות תפריטי דגים עשירים. טונה צרובה -מסעדת פאסיפיק

בתקופה שבין ר"ח אב לתשעה באב, אשר חלים השנה בין ה-2 ל-10 באוגוסט, נוהגים במנהגי אבלות - "משנכנס אב ממעטים בשמחה". 
אכילת בשר מסמלת את עבודת בית המקדש ואף לרוב אכילת בשר מבטאת שמחה. על פי מנהגי האבלות החלים בתשעת הימים, נהוג להמנע מאכילת בשר או עוף. 

 השפים המובילים של מסעדות "מיט אנד ווין" ו"ימאקה" בהרצליה פיתוח, "פאסיפיק" בקראון פלאזה תל-אביב ו"טריאקי" בפתח-תקווה מציעים תפריטים מיוחדים, עשירים בדגים ועשויים בהתאמה למי שמקפידים על מנהגי האבלות. 

תפריטי המסעדות המוצעים בתשעת הימים:

מסעדת 'ימאקה'  בהרצליה פיתוח

מסעדת 'Yamaka' ('ימאקה') מציעה תפריט מנות כשר וייחודי עשיר בשלל מנות צבעוניות ואנינות המבוססות על חומרי גלם משובחים וכשרים הגדלים ברחבי העולם שהמיזוג ביניהם יוצר מנות גורמה מקוריות ונפלאות בטעמן.
בין המנות המוצעות בתפריט 'בין המצרים' של מסעדת 'ימאקה':
מנות ראשונות:
סביצ'ה דג ים כבוש בתחמיץ אורז ומורין על סלט עגבניות חלוטות, בצלצלי שאלוט ותפרוחות כוסברה. (38 ¤)
ליבת חציל קלויה על אש גלויה מושרה במרינדה של סילאן, שמן זית ושום מוגש עם סלסלות בשלושה טעמים. (34 ¤)

מנות עיקריות:
טריו דגי ים עטופים ירקות גינה ודפי אורז מאודים בדים-פאם ומוגשים עםרוטב קרישה. (82 ¤)
ניוקי כמהין וברבוניה עם אסרגוס, עגבניות לחות ועירית (79 ¤)
קבבוני דג ים על סלט בורגול נענע וגרדת לימון. (75 ¤)

'Yamaka'  ('ימאקה') שנקר 16 הרצליה פיתוח, הרצליה טל': 09-9562090

דג מעושן על קרפצ'יו אבוקדו של ימאקה
דג מעושן על קרפצ'יו אבוקדו של ימאקה

 מסעדת ' מיט אנד ווין' בהרצליה פיתוח

ניר רונן ממסעדת  'THE MEAT & WINE CO' יצר תפריט מנות מיוחד, עשיר בדגים העשוי בהתאמה למי ששומר על המסורת- תפריט  'Nine days menu' שיגיע בצמוד לתפריט המסעדה המציע, בין היתר,  מנות על בסיס דגים וירקות.

מנות ראשונות:
טרטר טונה טונה אדומה טרייה קצוצה, מוגשת עם מיונז וואסבי ורוטב סויה מתוקה (42 ¤)
סביצ'ה סלמון סלמון טרי בתיבול לימון, ג'ינג'ר ובצל ספרדי, מוגש על מצע סלט תרד בתיבול שמן שומשום וקולי פירות יער (39 ¤)
ברבוניה בציפוי פריך ממולאת בטפנד, מוגשת על קרם חצילים בלווי סלסת עגבניות (40 ¤)
טונה צרובה על מצע ניסואז (עגבניות, שעועית ירוקה, תפו"א, ביצה קשה וזיתים שחורים) בתיבול ויניגרט עשבים (45 ¤)

מנות עיקריות:
שיפוד סלמון  סלמון טרי על הגריל ברוטב טריאקי ביתי, עם אורז מאודה (89 ¤)
דניס שלם אפוי בתנור במילוי עשבי תיבול ושום, ברוטב לימון שום ופטרוזיליה (98 ¤)
פילה מוסר בתוספת רטטוי מוגש על קדאיף סלרי (90 ¤)
פילה לברק בתוספת תחתיות ארטישוק, תרד, כגבניות שרי, שום קונפי, זיתים ובזיליקום מוקפצים בשמן זית (95 ¤)
'THE MEAT & WINE CO'  שנקר 16, הרצליה פיתוח טלפון  09-9567006  

מיט אנד וויין
סלמון- מיט אנד ווין

מסעדת טריאקי שבמתחם פארק איזורים בפתח תקווה
 מציעה ספיישלים אסיאתיים מהים:
מסעדת טריאקי ממוקמת בפארק איזורים-הסיטי בפתח-תקווה, בלב בנייני ההייטק מול מפל מים מרהיב ונופים קסומים. התפריט הייחודי של מסעדת  טריאקי מציע שילוב מעניין של מנות נודלס לצד מנות גריל אסיאתי.  שף המסעדה הוא השף עופר אגסי שיצר תפריט עשיר בטעמים ובאפשרויות. לתקופת בין המצרים יצר השף תפריט עשיר בדגים:

למנה ראשונה שיפוד סלמון במשרה אסיאתי עשוי על הגריל על מצע איטריות אורז בצ'ילי לימון 27 ¤
שלל קומבינוציות סושי על בסיס דגים טריים 59 ¤- 139 ¤
במנות העקריות סלמון בגריל במשרה תבלינים ועשבי תיבול מוגש ברוטב צ'ילי לימון, בתוספת אורז אסיאתי או ירקות צ'ופ סויי 76 ¤
פילה אמנון שנגחאי במעטפת תבלינים על מצע פירה בטטה שום, ופלפלים אסיאתים 67 ¤
פילה דניס- נתחי דניס אפוי בתנור בלווי דואט פטריות מוקפצות בתחמיץ אסיאתי לימוני שום ותלתלי בטטה 97 ¤
בנוסף יוצעו בכל יום שני ספיישלים נוספים בהתאם לדגת היום 89-99 ¤ (תלוי בסוג הדג)

מסעדת טריאקי: דרך אם המושבות 94, קרית אריה, פתח תקווה טלפון: 03-9236550

סושי מסעדת טריאקי
סושי של מסעדת טריאקי

 מסעדת הביסטרו 'פאסיפיק' ב'קראון פלאזה' בתל-אביב 
היא המקום האולטימטיבי אם חשקה נפשכם בארוחה יוקרתית על טהרת המטבח הצרפתי משולבת בנגיעות אסייתיות, סושי עשוי בקפידה, מנות משובחות ואוירה אינטימית, אל מול חופי הים התיכון.  עם התפריט החדש לקראת עונת הקיץ מובטחת חוויה אנינה במיוחד.

 ממנות הדגל המשובחות של תפריט הקיץ החדש ב'פאסיפיק' בקראון פלאזה. 

ראשונות:
סאשימי טונה אדומה פרוסות טונה אדומה בליווי סלט עלים בויניגרט ג'ינג'ר (55 ¤ )
קומבינציות סושי וסאשימי דגים וצמחוני 10-15 יחידות ( 55 ¤ - 70 ¤ )
קומבינצית סשימי ( 80 ¤ )

עיקריות :
נתח סלמון בגריל,על תבשיל רטטוי ברוטב פלפלים ומרין. (95 ¤). פילה דניס במעטפת פרג עדינה. מוגש על קרם תפו"א ובטטה. 

רח' הירקון 145, תל אביב (במלון קראון פלאזה) טל' 5201169 -03

 
<
אפריל 2018
>
ראשנשלרבחמשישב

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930