דוסילנד - זזים מהבית
  • ראשי
  • לוח אירועים

יאמקה - מסעדת פיוז'ן כשרה

גם בהרצליה פיתוח יש מסעדות כשרות, טובות, ואפילו טובות מאד. למי שאף פעם לא אכל גורמה בגלל שאין בנמצא כזה כשר, למסעדת יאמקה פתרונות יצירתיים.

אחד ממוקדי הבילויים באיזור המרכז הוא רחוב שנקר בהרצליה פיתוח. אמנם בהדרגה, אך גם בהפתעה, באיזור מתגלות מסעדות שלא מתביישות לפנות לקהל שומר הכשרות וגם עושות את זה טוב. להגיד "לעשות את זה טוב" יעליב מעט את השף אודי אסרף הממונה על המטבח המעולה של מסעדת יאמקה.

מי שכבר התרגל לאכול בחוץ אוכל כשר טוב, כדאי שיתחיל להתרגל לאכול בחוץ אוכל כשר מעולה. מסעדת יאמקה היא בהחלט ההוכחה שיש דבר כזה גורמה כשר ושאפשר לבלות ולאכול טוב גם עם מגבלות הכשרות. לדברי השף אודי אסרף "מגבלות הכשרות הופכות את משימת הבישול למעניינת וייחודית הרבה יותר. המנות שמוגשות כאן במסעדה, לא יוגשו בשום מקום אחר דווקא בגלל מגבלות הכשרות שמכריחות אותי למצוא תחליפים ייחודיים שמכניסים טעם חדש לאוכל. טעמים וריחות שלא תמצאו במסעדות לא כשרות". השף שנסיונו הקולינרי עד כה היה בתחום המטבח הלא כשר (במסעדות ברחבי העולם – בדרום אמריקה, טנריף ובישראל ב"ברקרולה", "בROCCA") מביא את כשרונו ומחולל פלאים במטבח.

כשמדברים על מסעדת פיוז'ן כשרה, ירימו גבה חובשי הכיפות או לפעמים פשוט ינידו ראש בהסכמה מזוייפת, כי דתיים, בינתיים, עדיין לא מבינים באוכל שלא מחממים על פלטה או בסוגי דגים שלא נעוץ בהם קיסם ונהוג לאכלם עם מציות.

אז הישר מויקיפידה:
פיוז'ן, הוא סגנון בישול שנוצר בעשרות השנים האחרונות. בסגנון בישול זה, נעשה שימוש בטכניקות בישול וחומרי גלם שמקורם ממטבחים שונים בעולם. הפיוז'ן התאפשר עקב ההתפתחויות הטכנולוגיות, שאפשרו את שינוע מוצרי המזון השונים בין חלקי העולם תוך פגיעה מינימלית באיכותם, ולרוב אף ללא פגיעה כלל. סגנונות הפיוז'ן השונים צמחו בעיקר בערי מהגרים גדולות, שם נמצאים זה לצד זה בני קהילות שונות ורעיונות שונים עוברים ביניהן וחודרים לבישול.

גורמה כשר
רול קרפצ'ו קרפצ'ו פילה בקר במילוי סלט תרד לימוני ובלסמי, עם קולפניות בטטה פריכות, מלח גס, פלפל גרוס ושמת כתית

את ארוחת הפיוז'ן שלנו פתחנו בפילה פורל מעושן קלות בעשבי תיבול על קרפצ'ו אבוקדו, קוויאר אדום, צ'ילי מיקרו בזיליקום, שמן זית, לימון וגרגרי מלח (44 ¤). מנה שבהחלט פותחת את התיאבון בשילוב טעמים מעניין ומשאירה מקום בבטן לבאות. את נתח האנטריקוט (300 גרם, 95 ¤) המעולה שטעמנו, מעדן השף בתמצית פטל, שעליה מקפיד הקפדה יתרה בבישול בטמפרטורה מדוייקת. הבשר גם הוא מקבל טיפול אישי ומיוחד במשך שלושה ימים עד שמגיע לבטן ברכות. קינחנו בקוקו – פקאן (29 ¤) – סורבה קוקוס מצופה בפקאן סיני ורוטב טופי, שאפילו רק בשביל המנה הפשוטה והמעולה הזו מומלץ להגיע, ואכן אם קצת התלבטנו אם להגיע במיוחד מהצפון ומירושלים, הרי שקבלנו תמורה מלאה ואיכותית.

מסעדת יאמקה כשרה
פילה בקר 220 גרם פילה בקר ברוטב יין אדום, ציר בקר ופטל על פירה אגוזי לוז וקונפי, שורש פטרוזיליה

נוכל לסכם ולומר שהמקום מתאים כבילוי משפחתי או לדייט מיוחד. למשל, עבור זוג הרוצה לציין שנה של חברות, או למי שרוצה להקדים את השנה בהצעת נישואין שאי אפשר לסרב לה. מי שרוצה לגוון את תפריט הדייטים המסורתי, יכול להכנס למסעדה (בתנאי שיש שולחן פנוי) ולבחור מהקינוחים המיוחדים.

כשר בהשגחת הרבנות הרצליה
 'Yamaka' ('ימאקה') אריה שנקר 16, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9562090
לאתר המסעדה

 
<
ינואר 2018
>
ראשנשלרבחמשישב

123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031