דוסילנד - זזים מהבית
  • ראשי
  • לוח אירועים

אנטילופה לשבת ברוטב שמנת

בדרום אפריקה אוכלים אנטילופות כבר מזמן-

את סוגית הכשרות של החיה האפריקנית מעלה מגזין האוכל של אתר האינטרנט Ynet.

לאור התחקיר שנערך על ידי כתב האתר, נראה שבקרוב נוכל לסעוד אנטילופות בשולחן שבת, זאת אם יואילו אנשי הרבנות הראשית לתת את החותמת הנכספת. בכך, נוכל להעשיר את תפריטנו הדל כיהודים הצורכים בשר כשר.

כמגזין אוכל, לא ניתן להציג מעדן חדש מבלי להמליץ על מתכון משובח, והנה הוא לפניכם:

רגלי אנטילופה על מצע בטטה

ניר צוק השף ניר צוק ממסעדת "קורדיליה" מציע מתכון מתוק לאנטילופה עם בטטה ברוטב קברנה – ומזהיר: אל תשכחו אותה בתנור, הבשר שלה מתייבש מהר כמו שהיא רצה.

המצרכים:
לבשר:
6 מדליונים במשקל 200 גרם של רגל אנטילופה
30 חתיכות של שעועית ירוקה
לרוטב:
2 בצלי שאלוט
2 שיני שום
3 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
בקבוק קברנה סוביניון
2 כוסות דמי-גלס (ציר בקר מצומצם מאוד)
1 קילוגרם בטטות קלופות
1/2 כוס סירופ מייפל

1/2 כוס שמנת מצומצמת

לאור האיסור היהודי המסורתי האוסר לבשל גדי בחלב אימו, נמענו מלהביא כאן את פירוט אופן ההכנה של התבשיל המפואר אשר הובא בYnet.
מגזין האוכל מציין שאוכלי הבשר הכשר כבר לא חייבים להסתפק בפולקע עוף וסטייק בקר ומביא בהמלצתו אנטילופה ברוטב שמנת. איננו יודעים אם מדובר בשגיאת דפוס, חוסר רגישות או קנטרנות לשמה, אך אין ספק שקיים צורך להעלות לאויר מגזין אוכל חדש השומר על יהדותו.

אנו קוראים לגולשים להתחיל ולשלוח מתכונים, אנו כבר נמצא את הפינה המתאימה ובינתיים נראה שהאנטילופה הכשרה תהיה מצויינת ברוטב הבטטות גם ללא חצי כוס שמנת מצומצמת.

הכתבה בYnet:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3080078,00.html

 
<
ינואר 2018
>
ראשנשלרבחמשישב

123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031